Gratis proefperiode beschikbaar! Plus, ontvang een tablet bij jaarabonnementen!

Top 5 openstaande schulden bij incassobureaus

arrow_1.png

Dit zijn de top 5 van meest openstaande vorderingen:

  1. openstaande factuur
  2. alimentatie
  3. lening
  4. huur
  5. hypotheek

Openstaande factuur

Indien u te maken heeft met een openstaande factuur, zorg voor een goede administratie. Werk volgens een vast model:

  • opdracht bevestiging/koopovereenkomst
  • algemene voorwaarden
  • factuur
  • aanmaning
  • wettelijke aanmaning

Zorg voor een goed dossier, whatsapp sturen is handig, maar slecht voor het dossier, bevestig alles per e-mail. Bouw een dossier op. De basis blijft uiteraard goede afspraken aan het begin! Contant of pinnen? is een fijne vraag!

Alimentatie

U heeft een echtscheidingsconvenant en daaruit is beschikking/vonnis van de rechtbank gekomen. Hiermee kunt u uw alimentatie op eisen. Maar nu betaald uw ex niet.  Het eerste wat u kunt doen is het https://www.lbio.nl inschakelen. Dit is een orgaan van de overheid die de alimentatie voor u op kan eisen. LBIO gaat niet verder terug dan 6 maanden. voor dat u het weet is er 12 maanden achterstand. Laat het niet versloffen, zit er boven op. Lukt het niet? Schrijf je dan in bij ons Legalec plan

Lening

“Het waren zulke aardige mensen en ik had zo met hun te doen, dus ik heb ze geld geleend”. Nadat het geld meestal gestort is veranderen deze aardige mensen in ene in onvindbare mensen. eerst smoesjes en excuses, kort daarop is er geen enkel contact meer, men geeft geen enkele reactie meer. Tijd om het uit handen te geven. Wilt u toch geld uitlenen aan die goede vriend of kennis? Zorg voor een goede overeenkomst, met aflossingsschema, rente, begindatum eerste betaling en laatste betaling, boete wanneer dit niet na gekomen wordt. En een stuk zekerheid als 2e hypotheek, kenteken deel 3  van auto in bezit en of iets anders van waarde wat u meeneemt als zekerheid. Denk ook na hoeveel u leent aan iemand, kan deze persoon dit geld ooit terug betalen? Kortom, geloof niet in verhaaltjes, maar denk logisch na en kijk naar de feiten die er zijn.

Huur

Ten eerst is een goede overeenkomst alles. Heeft u één huis in de verhuur en niet 20, dan moet u zelf de woning beheren. Veelal gaan makelaars slecht en drukken dan uw huur achter over. Vraag 3 maanden borg, kunnen ze dat niet, dan heeft u al een slechte huurder, vraag om loonstrook, bij zelfstandige inzage in bankafschriften van het afgelopen jaar, komt er geld binnen? kunnen ze u betalen?

Hypotheek

Steeds meer particulieren verstrekken een hypotheek aan particulieren, zodra u zich op dit terrein begeeft is de enige optie een afspraak met Juristu en daarna beklinken bij de notaris. andere mogelijkheden zijn uitgesloten. u dient alle zekerheden hier dicht te timmeren.

Facebook
Twitter
Email
Print

Newsletter

Sign up our newsletter to get update information, news and free insight.

Latest Post